Laden

Ladens historie

I 1979 blev der ændret i skødet sådan at OF Møllehøj fik ejerskab af laden. OF Møllehøj fik Kommunens tilladelse til at overtage denne, samt tilladelsen til at benytte laden til fest og sportsbrug for Mølleboerne. Den er blevet frisket op af flere gang og så derfor ikke ud som den gør i dag. Hen er senest blevet opdateret foråret 2023.

Der er stadig medlemmer, der husker de første ladefester, hvor Laden var fyldt op med campingvogne, gamle hestevogne~ spindelvæv og alskens gammelt ragelse. En hyggelig oplevelse var det dog, at der under taget boede et uglepar, der spændt fulgte slagets gang og de travle forberedelser til festen. Daværende formand Ejnar Uldahl fik hurtigt samlet tropperne og så blev der muget ud og spulet op og ned af vægge. Dette, mens andre brugte donkraft og armkræfter, det kostede sved og en stærk fælles indsats.

Danses skulle der jo også. Musikken var ikke noget problem, men derimod dansegulvet. Dengang var der nemlig ikke betongulv. Men også det blev klaret. Mureren gik til den og fik støbt en firkant, hvor man kunne svinge “Lillemor”. Resten af gulvet bestod af ral som man vadede rundt i.

Elektrisk lys var der heller ikke; men der blev fremskaffet en generator, der dog for det meste gjorde knuder, så fik man trukket en ledning fra gårdens stald. På trods af genvordighederne var alle i godt humør, man skal huske på, at i huset derhjemme var man ikke nået til den luksus, man har i dag. Og da den dag endelig kom, hvor man havde fået samlet flere penge ind til renovering af Laden, gik. man i gang igen.

Alt blev renset, så der kunne blive malet. På væggene blev der hængt gamle landbrugsredskaber op. Det var en travl tid, ofte blev der arbejdet til langt ud på natten af mange hjælpsomme hænder.
Der var også en talentfuld “Berømthed på Møllehøj”. Erik Elm Jensen. Han malede nemlig bagtæppe til scenen og vægmalerierne som man ser dem den dag i dag.

Laden blev tidligere brugt til gymnastik for de voksne. Børn og unge kunne benytte den til bordtennis og badminton, det var dengang man havde mange børn og unge i Møllehøj. Der er desværre ikke så mange børn mere.

I dag anvendes Laden til Loppemarked, arrangementer bestyrelsen afholder og til udlejning til medlemmerne, hvis man skal holde en familiefest eller lignende.

Leje af laden

Når du lejer Laden, er du forpligtet til at efterlade Laden i god stand, rengjort og klar til brug for den næste lejer. Da Laden er en lade, må du forvente at der ved overtagelse er et lag støv på overfladerne.

Pris på leje af Laden er inkl. inventar og service kr. 2.500 kr. i leje + 3.000 kr. i depositum. Hertil fratrækkes EL-forbrug (afmålt på særskilt måler), depositum tilbagebetales efter afslutning af lejen ifm. overlevering af nøgle. Viskestykker, klude, opvasketaps, håndsæbe, skraldeposer og toiletpapir er ikke med i prisen.

Booking samt betaling af leje (leje + depositum i alt 5.500 kr.) kan kun ske ved personlig henvendelse til åbent hus. Følg med i kalenderen om Laden er udlejet.

Udlevering og tilbagelevering af nøgle aftales med bestyrelsen, men vil typisk foregå i foreningshuset ved åbent hus før eller på bestyrelsens arbejdsdage i Foreningshuset.

Ordensregler:

 • Der må ikke være musik efter kl. 24:00.
 • Der må kun parkeres på Kallerupvej langs med volden (på græsset). Der er et skilt i laden, der kan sættes ud til vejledning af dine gæster.
 • Der må ikke parkeres på brandvejen langs laden.
 • Parkeringspladsen foran Laden er privat og må ikke benyttes.
 • Der må ikke være levende lys i Laden. Der er elektronisk lys til bordene. Tjek om de er opladt.

Rengøring og tjeklisten efter festen – SENEST SØNDAG KL. 16.00:

 • Køkkenets flader efterlades rengjort.
 • Service stakkes rengjort i plastbeholdere. Lejer optæller service ift. tjeklisten.
 • Ovnene skal rengøres.
 • Opvaskemaskiner skal tømmes, filterne renses og maskinerne efterlades rene og på klem.
 • Service skal være tørt inden, det placeres i plastkasserne.
 • Køleskabe og fryser tømmes og efterlades rene.
 • Borde og stole skal aftørres.
 • Gulvet i Laden skal fejes / støvsuges.
 • Toiletter og håndvaske skal rengøres. Gulve på toiletterne skal fejes og rengøres.
 • Det sorteret affald afleveres i affaldsgården ved foreningshuset.

Vigtigt viden ifm. ”katastrofe”:

 • Ved behov for at lukke for vandet: Afbrydning af vand på hovedhane er på herre toilettet / toilet ud mod haven.
 • I forbindelse med at EL-relæet er slået fra: El-skab / relæ er ved baren.

Evt. inventar eller service der er gået i stykker, skal stilles frem på køkkenbordet.

Hvis laden ikke efterlades som noteret herover opkræves et ekstra beløb, der kommer til at dække et eksternt rengøringsfirma.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

OF Møllehøj – Laden
Kallerupvej 43
2640 Hedehusene